Om detta vore manlighet borde kvinnor styra världen

Dessa stackars män. De får inte leva ut sina aggressiva lustar. De har berövats sin manlighet av det ondsinta jämställdhetssamhället. De tvingas leva som fjollor och styras av kvinnor, och av äkta manliga fjollor. Jag talar alltså om denna yttepyttelilla minoritet av personer med vissa manliga attribut, som är missnöjda med livet i största allmänhet och har hittat på en orättvisa att klaga på, som de kallar "mannens kris".

Maskulinitetsforskaren Michael Kimmels hävdar i sin artikel i DN i dag att de som värvas av nazistpartier gör det för att de vill vara framgångsrika vita, starka män som klarar av att försörja sin familj och kontrollera sina kvinnor utan våld. Paradoxalt nog påminner sig nästan mina moderskänslor när jag hör dessa infantila tankegångar. Breivik och gänget, skulle de kunna försörja en familj? De skulle väl inte ens kunna försörja sig själva om de så fick dubbla skatten tillbaka som gåva av staten varje månad. Tack, jag försörjer och kontrollerar mig hellre själv än att ha dessa förvuxna barn på halsen också.

Om de är ledsna över att inte vara riktiga män så borde de innan de försöker avhjälpa problemet ta reda på vad en riktig man är för något. För inte ens det vet de, så långt ifrån manligheten är de.

Vad riktig manlighet är illustrerades så fantastiskt bra i sista avsnittet av "Allsång på skansen". (47 minuter in i programmet, som finns på svtplay tills den 15 september.) Fyra riktiga män (Loa Falkman, Björn Skifs, Peter Jöback och Måns Zelmerlöw) stod på scenen och sjöng stolt om hur de sjunger opera och piper högt, drar på rockturné regisserad av frun, gifter sig med män och slutar raka sig fast det bara blir fjun. De gör detta, och de är män, alltså är det manligt. Och riktiga män är de för att de vågar stå för det!

2 kommentarer: